's avonds weinig drinken

Misschien bent u bezig een symptoom te bestrijden van een aandoening die behandeld zou moeten worden. Op zich is 1 á 2 keer per nacht eruit moeten om te plassen, zeker voor mensen die wat ouder zijn, geen aanleiding om te denken aan een achterliggende ziekte. Maar ging het om meer dan twee keer per nacht, dan doet u er goed aan dit te bespreken met uw huisarts. Is al naar uw klachten gekeken en is daarbij niets bijzonders aan het licht gekomen, dan kan 's avonds minder drinken voor u een geschikte aanpak zijn. Zorg echter wel dat u elke dag zo'n 1,5 á 2 liter vocht binnenkrijgt.

Wilt u meer weten over incontinentie? Kijk dan op de website van Continentie Stichting Nederland. Daar staat informatie over zowel incontinentie bij vrouwen als bij mannen.