Kan gebeuren bij bevalling

Inderdaad, continentieklachten kunnen ontstaan als gevolg van een bevalling. Maar die klachten voor lief nemen, daarmee raakt u ze niet kwijt. En misschien kan dat. Er zijn maar weinig vrouwen bij wie er echt niets aan te doen is. Wat er eventueel mogelijk is, kan alleen worden bepaald als bekend is wat de oorzaak van de klachten is. Het onderzoek daarnaar begint met een belangrijke stap: uw stap naar uw huisarts. Het kan zijn dat deze u adviezen geeft over wat u zelf zou kunnen doen om het probleem te beperken. Misschien vindt hij of zij het beter een gespecialiseerde arts of  een geregistreerde bekkenfysiotherapeut naar uw klachten te laten kijken. Uw klachten voor lief blijven nemen, biedt geen verbetering; een bezoek aan uw huisarts misschien wel.

Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van Continentie Stichting Nederland. Daar vindt u bovendien een link naar een test* over incontinentieklachten. 

 

* Het betreft een externe link. CSN is hier niet verantwoordelijk voor en aanvaardt geen aansprakelijkheid voor die site en de verstrekte diagnose en effecten. Aan het doen van de test zijn kosten verbonden. Een aantal verzekeringsmaatschappijen vergoedt die. 

© 2016 Continentie Stichting Nederland  |  Disclaimer Contact