Inlegkruisjes en dergelijke

Hoe lang doet u dat al? En gebruikt u ze misschien steeds vaker? Dat zou kunnen. Want als er niets aan gebeurt worden plasklachten alleen maar erger. En dat terwijl plasklachten vaak te verhelpen of te verminderen zijn. Dan bent u van het gedoe met inlegkruisjes en dergelijke af of hebt u veel minder last van uw plasklachten. Zou u écht aangewezen zijn op het gebruik van opvangmateriaal, zorg dan voor goed passend (!) incontinentiemateriaal, goede huidverzorging en tevens tegengaan van geurtjes. Wilt u meer weten over opvangmateriaal bij incontinentie, kijk dan op de website van Continentie Stichting Nederland.

En dan nog iets om even bij stil te staan. Ongewild urineverlies kán te maken hebben met achterliggende ziektes die zonder behandeling ernstige gezondheidsrisico's kunnen opleveren. Dus als wij u een advies mogen geven: maak een afspraak met uw huisarts en bespreek wat er aan de hand is. Wilt u meer weten over incontinentie? Kijk dan op de website van Continentie Stichting Nederland. Daar staat informatie over zowel incontinentie bij vrouwen als bij mannen.

Voor vrouwen:
Via de website vindt u een link naar een test* over incontinentieklachten.

 

*Het betreft een externe link. CSN is hier niet verantwoordelijk voor en aanvaardt geen aansprakelijkheid voor die site en de verstrekte diagnose en effecten.] Aan het doen van deze test zijn kosten verbonden. Een aantal verzekeringsmaatschappijen vergoedt deze kosten. 

© 2016 Continentie Stichting Nederland  |  Disclaimer Contact