De HogeNood-app, een handig hulpje

Vreemd eigenlijk. Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers is tegenwoordig min of meer vanzelfsprekend. Maar wie denkt er aan toiletvoorzieningen voor mensen die vanwege een aandoening vaak hoge nood hebben ( incontinentie )? Die moeten op zoek naar openbare toiletten of gebruik proberen te maken van toiletvoorzieningen bij horeca, in warenhuizen, etc. Maar waar vind je die zo gauw? Uit angst dat het mis zal gaan, blijven veel mensen met plasproblemen dan maar liever thuis. Gevolg: langzaam maar zeker raken ze in een isolement.

Om belemmeringen als gevolg van plasklachten in de toekomst te voorkomen pleit de Continentie Stichting Nederland daarom voor meer openbare, hygiënische toiletten in Nederland.  Gelukkig is er sinds een aantal jaren een handige app en nog gratis ook: de HogeNood-app

Lees verder op:  De HogeNood-app: een handig hulpje

app